Ota kaikki hyöty irti Cupdomista!

Cupdom on turnauksen sähköinen tulospalvelu palloilulajeihin (esim. jalkapallo, salibandy, jääkiekko). Se helpottaa turnausjärjestäjän työtä ennen turnausta ja turnauspäivän aikana.

Näitä asioita Cupdom tarjoaa turnausjärjestäjälle:
  • Voit julkaista otteluohjelman ja tulokset helposti pelaajille ja faneille kätevässä muodossa.
  • Voit ”ohjelmoida” turnauspäivän otteluohjelman valmiiksi etukäteen, jolloin Cupdom laskee esim. jatkopelit automaattisesti.
  • Tuomarit voivat ilmoittaa ottelutapahtumat tai tuloksen suoraan Cupdomiin omilla kännyköillään.
Cupdom koostuu seuraavista elementeistä:
  • Ylläpitäjän näkymällä otat vastaan rekisteröinnit, syötät ottelut ja hallitset muutenkin turnaustasi. Saat linkin ylläpitonäkymään avaamalla turnauksen.
  • Ottelunäkymää katsovat valmentajat, pelaajat ja fanit. Siellä näkyvät otteluaikataulu ja sarjataulukot. Tuomarit ja toimitsijat voivat kirjautua ottelunäkymään ja syöttää maalit Cupdomiin suoraan kentältä.
  • Ottelunäkymää voi katsoa myös maksuttomilla iOS/Android-sovelluksilla, jotka löytyvät sovelluskaupoista.

Tee nämä asiat hyvissä ajoin ennen turnauspäivää

Luo itsellesi turnaus Cupdomiin, aseta turnaukselle nimi ja muut perusasetukset. Näin saat turnaukselle www-osoitteen, jota voit käyttää turnauksesi ennakkomarkkinoinnissa. Hyvin toimiva tulospalvelu on tärkeä osa laadukkaan turnauksen imagoa.
Turnauksen luominen tapahtuu Cupdomin etusivulla olevalla lomakkeella. Syötä turnauksen nimi ja oma sähköpostiosoitteesi. Saat lisäohjeet sähköpostilla.

Ottelunäkymän osoite löytyy ylläpitonäkymän Tiedot-sivulta (”Cupdom-turnauksen verkko-osoite”).
Jos peluutat useita ikäluokkia/taitotasoja eli rinnakkaisia turnauksia samaan aikaan, valittavanasi on kaksi lähestymistapaa:
  • perustat jokaiselle tasolle oman Cupdom-turnauksen
  • erotat tasot omiksi lohkoikseen samassa Cupdom-turnauksessa
Ensimmäinen on helpompi osallistujille, kun taas jälkimmäisessä kenttien ja tuomareiden hallinta voi olla helpompaa.
Mieti turnaukselle alustava ottelukaavio, koska se vaikuttaa mukaan otettavien joukkueiden määrään. Cupdomiin on helppo toteuttaa automaattista laskentaa, joka perustuu näihin sääntöihin:
  • sijoitus lohkossa, esim. ”alkulohkon B kolmas joukkue”
  • voitto tai tappio tietyssä ottelussa, esim. ”pelissä 48 kohtaavat pelin 32 voittaja ja 33 häviäjä”
Viittaukset lohkosijoituksiin tehdään makroilla, esim. @Alku B:3, +32 tai -33. Katso lisää ohjevideoista!

Esimerkkejä makrojen käytöstä löydät myös turnauspohjista.
Helpoimmalla pääset, jos käytät ottelukaaviossa näitä sääntöjä. Löydät esimerkkejä kaavioista Cupdomin verkkosivuilta. Jos tarvitset muita sääntöjä esim. ”alkulohkojen paras neljänneksi sijoittunut”, voit päivittää nämä joukkueet turnauspäivänä käsin otteluohjelmaan.
Voit halutessasi ottaa joukkueiden rekisteröinnit vastaan Cupdomilla. Näin saat joukkueenjohtajat kirjoittamaan itse joukkueiden nimet ja yhteystiedot. Voit asettaa joukkueiden määrälle rajan, joka ei kuitenkaan estä ylimääräisiä ilmoittautumisia. Näin voit ottaa joukkueita "varalle".
Avaa rekisteröityminen Joukkueet-sivulta. Kopioi rekisteröitymislomakkeen linkki ja välitä se mahdollisille osallistujille sähköpostilla, somessa tai turnauksen kotisivulla. Ohjeet löydät videosta.
Otteluiden syöttäminen Cupdomiin voi alkaa, kun ottelukaavio on suunniteltu ja joukkueiden nimet tiedossa. Voit syöttää pelit Cupdomin selainpohjaisella käyttöliittymällä tai naputella pelit taulukkolaskentaohjelmalla. Tarjoamme Excel-muotoisia pohjia, joista näet käytettävän formaatin. Käytä jatkopeleissä otteluohjelmasi mukaisia makroja.
Joukkueiden logot ja yhteysähköpostit voit asettaa ylläpitonäkymän Joukkueet-sivulta.
Kun lopullinen otteluohjelma on julkaistu, lähetä turnaukseen osallistuvien joukkueiden joukkueenjohtajille asiasta viesti. Syöttämällä sähköpostiosoitteet Joukkueet-sivulle voit lähettää viestit Cupdomista. Viestiin voit lisätä joukkuekohtaisia tietoja: joukkueen nimen, linkin joukkueen omiin peleihin ja linkki joukkueen tietojen päivitykseen.
Joukkueen nimi: #TEAM_NAME#
Joukkueen pelit (www-osoite): #TEAM_WWW#
Joukkueen tietojen päivitys (www-osoite): #TEAM_MANAGE_WWW#
Moni osallistuja etsii otteluohjelmaa turnauksesi verkkosivuilta. Varmista, että siellä on linkki Cupdom-turnaukseesi (esim. cupdom.com/1). Linkin saat Tiedot-sivulta (”Cupdom-turnauksen verkko-osoite”).

Tee nämä asiat 1-3 viikkoa ennen turnausta

Jos aiot pyytää tuomareita päivittämään ottelutulokset suoraan Cupdomiin, sinun on asetettava tuomarien PIN-koodi. Koodi on yhteinen kaikille tuomareille, mutta voit halutessasi vaihtaa sitä esim. turnauspäivien välillä. Pyydä tuomareita asentamaan puhelimeensa Cupdom-äppi ottelutietojen päivittämistä varten. Voit luoda turnaukseen testiottelun ja pyytää tuomareita kokeilemaan tämän ottelun tuloksen muokkaamista.
Tuomarien PIN-koodi vaihdetaan Käyttäjät-sivulta ("Tuomarit").
Tuomarit voivat käyttää Cupdom-äppiä ottelun aikana ajanottoon ja maalien merkitsemiseen tai he voivat merkitä ottelun tuloksen vasta pelatun ottelun jälkeen.
Tuomarinäkymään voit tutustua ohjevideon avulla. Lähetä linkki tuomareille PIN-koodin mukana!
Lähetä toimintaohjeet, sähköpostiosoitteesi ja PIN-koodisi kaikille turnaustoimistossa työskenteleville. Hekin voivat käyttää ottelutulosten merkitsemiseen tuomarinäkymää, mutta muuhun ylläpitoon kannattaa käyttää tablettia tai kannettavaa tietokonetta. Jos turnauksessa käytetään alkusarjasijoituksiin perustuvia loppupelejä, on toimiston osattava lukita alkusarjat niiden päätyttyä. Vasta lukitseminen sijoittaa joukkueiden nimet jatkopeleihin.
Lohkoja hallitaan Lohkot-sivulla. "Julkaise lohko" näyttää sen käyttäjille. "Lukitse lohko" käyttää lohkojen sijoituksia jatkopelien laskemiseen. Katso video!
Halutessasi voit harjoitella turnauspäivän tapahtumia syöttämällä ottelutuloksia Cupdomiin. Älä unohda poistaa tuloksia treenin jälkeen!
Mieti vielä, miten julkaiset ottelutulokset turnauspaikalla. Kokemuksen mukaan varsinkin valmentajat ja pelaajat etsivät tulokset Cupdomista, mutta varttuneemmat fanit voivat olla tottuneita perinteisempään otteluohjelmaan. Tulosten näyttäminen isommalla näytöllä tai dataprojektorilla on paperiton vaihtoehto. Huomioi näytön sijoituksessa auringonpaiste, sade yms.
Muokattavan otteluohjelman saat lataamalla otteluohjelman Excel-tiedostona ylläpitonäkymän Pelit-sivulta ("Lataa ottelut").
Varmista, että kisatoimistossa on tarvittavat laitteet (kannettava tai tabletti), sähköä ja internet-yhteys. Varaudu myös siihen, että sähkökatko tai muu tekninen häiriö estää Cupdomin käytön. Kannattaisiko otteluohjelma tulostaa Cupdomista paperille – ihan kaiken varalta?

Tee nämä asiat ottelupäivänä

Vaikka olisit hoitanut ennakkotiedotuksen kuinka hyvin tahansa, jotkut osallistujat eivät ole kuulleet mitään sähköisestä tulostaulusta. Älä masennu! Sijoita Cupdom-ottelunäkymän osoitteita turnausalueella näkyviin paikkoihin, esimerkiksi roskapönttöihin.
Esim. "Otteluohjelman löydät osoitteesta cupdom.com/1"

Oman turnauksesi osoitteen saat Tiedot-sivulta (”Cupdom-turnauksen verkko-osoite”).
Jos tuomarisi syöttävät ottelutulokset suoraan Cupdomiin varmista, että tulokset ilmestyvät näkyviin ajallaan. Seuraa alkulohkojen päättymistä, varmista sarjataulukon automaattisen laskennan tulos (erityisesti tasapisteissä) ja lukitse valmiit lohkot. Vasta lukitseminen mahdollistaa jatkopelien päivittämisen lohkon tulosten perusteella.
Lohkoja hallitaan Lohkot-sivulta.

Voit asettaa tasapisteissä olevien joukkueiden automaattista järjestämistä koskevat säännöt Tiedot-sivulta. Löydät samasta paikasta useita valmiita asetuksia (mm. jalkapallo, salibandy ja jääkiekko).
Muista syöttää myös vihoviimeisten pelien tulokset Cupdomiin, vaikka ne eivät enää vaikutakaan otteluohjelmaan. Valmentajat tai pelaajat voivat palata turnaustuloksiin vielä pitkään turnauspäivän jälkeen.

Kysy vinkkejä, ilmoita ongelmista ja lähetä palautetta

Cupdomia kehitetään jatkuvasti ja turnausjärjestäjien yhteydenotot vaikuttavat usein suoraan seuraavien ominaisuuksien kehittämiseen.
Haluatko Cupdomin tekevän jotain, joka tuntuu vaikealta tai mahdottomalta? Ota yhteyttä! Kokemus on osoittanut, että asiat ovat ratkaistavissa tavalla tai toisella.
Toimiiko Cupdom mielestäsi väärin tai ei ollenkaan? Palvelulla ei ole 24/7 päivystystä, mutta seuraamme saamiamme posteja säännöllisesti. Monesti olemme voineet auttaa jo turnauspäivänä. Me haluamme, että turnauksesi onnistuu!
Nopein tapa tavoittaa meidät on lähettää sähköpostia.
Miten turnaus sujui? Keksitkö parannuksia, joiden avulla turnauksesi järjestäminen olisi ollut vieläkin helpompaa? Kerro niistä meille sähköpostilla, Facebookin tai Twitterin kautta! Yhteystiedot löydät etusivulta.